Paneer 65 Recipe // पनीर 65

Paneer 65 is a perfect melange of crispy paneer, spices and herbs. If you are craving for the tasty spicy dish then this is the perfect dish for you.And this recipe does not need so much time to cook it. So lets go ahead towards the recipe.

Paneer 65

Ingredients :


Recipe :

In a bowl, add cornflour and rice flour with 1 tsp of salt and 1 tsp of black pepper and red chilli powder, ginger-garlic paste, cumin powder, garam masala, 1 tsp of lemon juice. 

Now add your paneer that is cut into cubes, to this batter and coat it well. Deep fry them in a kadhai and keep them aside.

Heat some oil in a pan and add the cumin seeds to it. 

Now roast the garlic with the cumin seeds and add finely chopped onions along with chopped curry leaves. To this, add chilli sauce and tomato ketchup and salt.

Mix it all together on high flame

In the end, add some curd with 2 tbsp of water. Let it bubble and turn the flame to low and add the fried paneer pieces to this. 

Coat and combine well, top with some lemon juice, garnish with spring onion greens and serve hot!

Enjoy your delicious dish with your loved ones!





पनीर 65 कुरकुरे पनीर, मसाले और जड़ी बूटियों का एक आदर्श मेलेंज है। अगर आप लजीज मसालेदार डिश के लिए तरस रहे हैं तो यह आपके लिए परफेक्ट डिश है। और इस रेसिपी को पकाने के लिए इतने समय की जरूरत नहीं है। तो चलिए आगे बढ़ते हैं रेसिपी की ओर।


सामग्री :
300 ग्राम पनीर 4 चम्मच चावल का आटा 1 चम्मच गरम मसाला पाउडर 1 बड़ा चम्मच लहसुन का पेस्ट 2 चम्मच दही (दही) 1/2 कप पानी 1 प्याज 3 हरी मिर्च 2 बड़ा चम्मच टमाटर केचप 2 चम्मच नींबू का रस 2 बड़ा चम्मच मक्के का आटा 1 चम्मच काली मिर्च 2 चम्मच लाल मिर्च पाउडर 1 बड़ा चम्मच अदरक का पेस्ट 1 कप रिफाइंड तेल 1 चम्मच जीरा 8 करी पत्ते 2 बड़ा चम्मच लाल मिर्च की चटनी आवश्यकतानुसार नमक 1 बड़ा चम्मच वसंत प्याज के पत्ते

विधि :

एक बाउल में कॉर्नफ्लोर और चावल का आटा 1 टीस्पून नमक और 1 टीस्पून काली मिर्च और लाल मिर्च पाउडर, अदरक-लहसुन का पेस्ट, जीरा पाउडर, गरम मसाला, 1 टीस्पून नींबू का रस मिलाएं।

अब अपने पनीर को क्यूब्स में काट लें, इस बैटर में डालें और अच्छी तरह से कोट करें। इन्हें कढ़ाही में डीप फ्राई करें और एक तरफ रख दें।

एक पैन में थोड़ा सा तेल गरम करें और उसमें जीरा डालें।

अब लहसुन को जीरा के साथ भूनें और कटा हुआ करी पत्ते के साथ बारीक कटा हुआ प्याज डालें। इसके लिए, मिर्च सॉस और टमाटर केचप और नमक जोड़ें।

इसे सभी को तेज आंच पर एक साथ मिलाएं

अंत में, 2 बड़े चम्मच पानी के साथ कुछ दही डालें। इसे बबल दें और आंच को कम कर दें और इसमें तले हुए पनीर के टुकड़े डालें।

कोट और अच्छी तरह से गठबंधन, कुछ नींबू का रस के साथ शीर्ष, वसंत प्याज साग के साथ गार्निश और गर्म सेवा!

अपने प्रियजनों के साथ अपने स्वादिष्ट पकवान का आनंद लें!

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