Samosa Chaat // समोसा चाट


Who doesn't love the samosa and also the delicious chaat. This dish is a combination of two favourite dishes .

Samosa Chaat – Geeta's Cuisine

Ingredients :

2 Samosas
6 Flat & crisp papdis
3 Tbsp Curd
1/4 Onion, finely chopped
1/4 Tomato, finely chopped
Coriander leaves, finely chopped
2 tsp Mint coriander chutney/Green chutney
2 tsp Tamarind chutney
1/2 tsp Red chilli powder
1/2 tsp Chaat masala
1 Cup Sev
To taste Salt

Recipe :

Take 2 hot samosas, and roughly break it into small pieces and place in a plate.

Crush the papdis and spread over the samosas.

Whisk the yogurt using a fork to make sure there are no lumps. Now, pour the yogurt over the samosas.

Top with the chutneys. If you like the chaat a little more sweet than spicy, then add more tamarind chutney.

Top the plate with chopped onion and tomatoes for garnish.

Sprinkle sev over the chaat for a crunchy top.

Serve it a fresh and enjoy it!


समोसा और स्वादिष्ट चाट किसे पसंद नहीं है। यह व्यंजन दो पसंदीदा व्यंजनों का एक संयोजन है।

सामग्री:

2 समोसे
6 फ्लैट और कुरकुरी पापड़ियाँ
3 बड़े चम्मच दही
1/4 प्याज, बारीक कटा हुआ
1/4 टमाटर, बारीक कटा हुआ
धनिया पत्ती, बारीक कटी हुई
2 चम्मच पुदीना धनिया की चटनी / हरी चटनी
2 चम्मच इमली की चटनी
1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1/2 छोटा चम्मच चाट मसाला
1 कप सेवा
नमक का स्वाद लेने के लिए

विधि:

2 गर्म समोसे लें, और मोटे तौर पर इसे छोटे टुकड़ों में तोड़ें और एक प्लेट में रखें।

पापड़ी को कुचलकर समोसे पर फैलाएं।

यह सुनिश्चित करने के लिए कि कोई गांठ नहीं है, एक कांटा का उपयोग करके दही को मिलाएं। अब, समोसे के ऊपर दही डालें।

चटनी के साथ शीर्ष। अगर आपको चाट मसालेदार की तुलना में थोड़ा अधिक मीठा लगता है, तो इमली की चटनी अधिक डालें।

गार्निश के लिए कटे प्याज और टमाटर के साथ प्लेट को ऊपर करें

कुरकुरे टॉप के लिए चाट के ऊपर सेव छिड़कें।

यह इसे एक ताजा परोसता है और इसका आनंद लेता है!

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