Bruschetta Recipe // ब्रूसचेत्ता

The bruschetta is the delicious recipe and is best for the summer. Bruschetta is dish of  toasted bread which gets rubbed with garlic and topped with simply marinated tomatoes.

Slices Of Bread With Chopped Tomatoes

Ingredients :

  • FOR THE TOMATOES


4 tbsp. 
extra-virgin olive oil
cloves garlic, thinly sliced
large tomatoes, diced
1/4 c.thinly sliced basil
2 tbsp.balsamic vinegar 
1 tsp.kosher salt
Pinch of crushed red pepper flakes

  • FOR THE BREAD
large baguette, sliced ¼" thick on the bias
Extra-virgin olive oil, for brushing
cloves garlic, halved


Recipe :

Make marinated tomatoes: Preheat oven to 400°. In a medium skillet over medium-low heat, heat oil. 





Add garlic and cook until lightly golden, 2 to 4 minutes, then remove from heat and let it cool.





In a large bowl, toss together tomatoes, basil, vinegar, salt, and red pepper flakes. 





Add garlic and oil and toss to combine. Let marinate for 30 minutes.

Meanwhile, toast bread: Brush bread on both sides lightly with oil and place on large baking sheet. 

Toast bread until golden, 10 to 15 minutes, turning halfway through. Let bread cool for 5 minutes, then rub tops of bread with halved garlic cloves.

Spoon tomatoes on top of bread just before serving.

And the dish is ready.




ब्रूसचेत्ता स्वादिष्ट नुस्खा है और गर्मियों के लिए सबसे अच्छा है।
ब्रूसचेत्ता टोस्टेड ब्रेड का व्यंजन है जिसे लहसुन के साथ घिसा जाता है और बस मैरीनेटेड टमाटर के साथ टॉप किया जाता है।

Woman Eating Bruschetta

सामग्री :
  • टमाटर के लिए
4 बड़े चम्मच। अतिरिक्त शुद्ध जैतून का तेल
2 लौंग लहसुन, पतले कटा हुआ
4 बड़े टमाटर, diced
1/4 सी। पतली कटी हुई तुलसी
2 बड़ी चम्मच। चिकना सिरका
1 चम्मच। कोषर नमक
पिसी हुई लाल मिर्च के गुच्छे

  • ब्रेड के लिए
1 बड़ा बैगूलेट, कटा हुआ ¼
"पूर्वाग्रह पर मोटा
एक्स्ट्रा-वर्जिन जैतून का तेल, ब्रश करने के लिए
2 लौंग लहसुन, आधा

विधि :

मैरिनेटेड टमाटर बनाएं: ओवन को 400 ° पर प्रीहीट करें। मध्यम-कम गर्मी, गर्मी तेल पर एक मध्यम कड़ाही में।

लहसुन डालें और हल्का सुनहरा होने तक, 2 से 4 मिनट तक पकाएं, फिर गर्मी से निकालें और ठंडा होने दें।

एक बड़े कटोरे में, टमाटर, तुलसी, सिरका, नमक और लाल मिर्च के गुच्छे को एक साथ उछालें।

लहसुन और तेल जोड़ें और गठबंधन करने के लिए टॉस करें। 30 मिनट के लिए मैरिनेट होने दें।

इस बीच, टोस्ट ब्रेड: ब्रेड को दोनों तरफ से हल्के से तेल से साफ करें और बड़ी बेकिंग शीट पर रखें।

टोस्ट ब्रेड को सुनहरा होने तक, 10 से 15 मिनट, आधा मोड़कर। 5 मिनट के लिए ब्रेड को ठंडा होने दें, फिर बचे हुए लहसुन की चटनी के साथ ब्रेड के ऊपर रगड़ें।

सर्व करने से ठीक पहले ब्रेड के ऊपर चम्मच टमाटर रखें।

और पकवान तैयार है।

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